Med brugeren i centrum

Christina Malmgren Mikkelsen er sikker på, at der er brug for de kompetencer, hun får på cand.it.-uddannelsen i Interaktive digitale medier. Hun drømmer om at arbejde med User Experience Design.

Brugercentreret design, spil og digital konceptudvikling.

Det er de arbejdsområder, som Christina Malmgren Mikkelsen især vil tage med sig fra cand.it.-uddannelsen i Interaktive digitale medier, hvor hun er i gang med sidste semester.

”Jeg brænder for de brugercentrede designprocesser. For User Experience Design. Det handler om, hvordan man kan designe til brugeren, og hvordan man kan have brugeren med i alle aspekter af designprocessen. Det synes jeg er rigtig vigtigt”, siger Christina Malmgren Mikkelsen.

Alle tre elementer vil hun også inddrage i specialet, hvor hun og en medstuderende vil udvikle et digitalt system til registrering af en kundes behovsprofil som forarbejde til et konsulentforløb. Som case i specialet har de kontakt med University College Nordjyllands afdeling Act2Learn, der tilbyder kurser, videreuddannelse og konsulentydelser til virksomheder.

”De har en udfordring med at få fat i de små og mellemstore virksomheder, der tit mangler tid – eller penge – til at få en konsulent ud. Så vi skal udvikle et digitalt, interaktivt værktøj til dem”, fortæller Christina Malmgren Mikkelsen.

Det er tanken, at den digitale løsning skal bruges til at indkredse, på hvilke områder virksomhederne kan have glæde af at samarbejde med en konsulent fra Act2Learn. Samtidig vil værktøjet sikre, at Act2Learn får de informationer om virksomheden, de skal bruge, så det rette konsulentteam kan sammensættes fra start, og der kan spares tid på indledende møder.

Studiet giver et solidt fundament

Allerede i praktikken på 9. semester arbejdede hun sammen med Act2Learn og var med til at udvikle et servicedesign-spil, der skal hjælpe de nordjyske virksomheder til at analysere deres service og sætte brugerne i centrum. Christina Malmgren Mikkelsen nåede i praktiktiden så langt som til at arbejde med en analog prototype af spillet og teste den hos en række virksomheder.

”På uddannelsen har vi fået erfaring med spiludvikling og læringsspil, og hvordan man kan ændre konteksten for, hvordan man lærer og kan sætte det i nye rammer. Det har været interessant”, mener Christina Malmgren Mikkelsen.

Hun oplever, at den teoretiske baggrund og værktøjerne, som hun har fået gennem uddannelsen i Interaktive digitale medier, er noget, hun kan bruge i praksis.

”Servicedesign, den brugergenererede tilgang, gamification, agil konceptudvikling, designprocesser, UX design, projektledelse, forretningsmodeller, prototyper, tests – det er alt sammen noget, vi har arbejdet med i studiet. Det er dér hele fundamentet kommer fra”, understreger hun.

Ikke bare i praktikken, men også igennem projekter på studiet, er der tæt kontakt til erhvervslivet, og det er noget af det, Christina Malmgren Mikkelsen sætter stor pris på.

”Underviserne søger hele tiden at koble det akademiske op på, at det skal kunne bruges til noget reelt. De projekter, vi skriver, tager udgangspunkt i, at de skal kunne gå ind i en kontekst i en virksomhed”, fortæller hun.

Et kreativt miljø

Gennem glasvæggene i lokalet kan vi se studerende og undervisere gå forbi, og der er kig ud til øvrige lokaler på gangen. Grupperum etableres hurtigt ved hjælp af skillevægge, og forskerne har kontorer ved siden af undervisningslokalerne.

Det åbne fysiske miljø passer ifølge Christina Malmgren Mikkelsen godt med stemningen på studiet.

”Selve miljøet her er supergodt. Der er ikke så langt mellem studerende og undervisere, og det er inspirerende på mange måder. Du kan altid komme i kontakt med nogen, der har en speciel ekspertise, som du har brug for i dit projekt, og der er hele tiden nogen, du kan sparre med. Det giver et kreativt miljø”, understreger Christina Malmgren Mikkelsen.

Med uddannelsens fokus på udvikling, innovation og de nyeste teknologier tror hun på, at der vil være brug for hende som cand.it. i Interaktive digitale medier.

”Jeg tror, der er et større og større behov for det, vi kan. Mit drømmejob vil helt sikkert være inden for User Experience Design.”

Tekst: Britta Ank Pedersen, It-vest
Foto: Michael Bo Rasmussen, www.baghuset.dk
April 2016