Gå til hoved-indhold

Dragan Pavlovic

Fakta

Navn:
Dragan Pavlovic

Kandidat:
Cand.it., Digitalisering og applikationsudvikling, Aalborg Universitet, 2022

Bachelor:
Anvendt filosofi

Aktuel arbejdsplads:
Netcompany

Aktuel stilling:
It-konsulent

3 hurtige om, hvad du synes, der er det mest fascinerende ved it-feltet:

  • Hvordan it kan være med til at løse nogle af de menneskelige og samfundskritiske behov.
  • Den konstante udvikling og nye teknologier, der opstår.
  • Interaktionen mellem mennesket og teknologien.

Hvordan fik du dit første job?

Da jeg startede på 10. semester, begyndte jeg at fokusere på mine fremtidsmuligheder. Derfor investerede jeg tid og energi i at gøre min LinkedIn-profil attraktiv ved at specificere mine kvalifikationer og kompetencer. Dette giver arbejdsgiverne en mulighed for at danne et bedre overblik over min faglige profil og kompetencer, som kan bidrage til virksomheden. Jeg oplevede, at min LinkedIn-profil fik en øget aktivitet, som medførte, at recruiters kontaktede mig med jobmuligheder. Det resulterede i, at jeg allerede havde underskrevet kontrakt med min arbejdsgiver, en måned inden jeg afsluttede mit speciale.

Hvordan har du oplevet overgangen fra studie til job?

Som nyuddannet kan overgangen fra studie til job være nervepirrende, da man særligt i starten kan være usikker på, om man træffer de rette valg. I mit tilfælde fandt jeg kort efter start ud af, at der ikke var grund til at tvivle. Mine nye kollegaer i Netcompany tog rigtig godt imod mig, og de var forstående overfor, at man som nyuddannet ikke besidder al information og viden fra start.

Når man starter op som nyuddannet, er det vigtigt at være tålmodig og åben for læring samt vidensdeling, for at man kan sikre sig at opretholde sin udvikling.

Hvad er dine arbejdsopgaver, og hvordan bruger du dine kompetencer fra kandidatuddannelsen i dit daglige arbejde?

Den første periode efter min ansættelse tilegnede jeg mig viden om det system, vi udviklede, og forretningsdomænet, som blev benyttet. Langsomt begyndte jeg at få tildelt opgaver, hvor jeg med tiden har fået større opgaver, roller samt ansvar i projektet.

Gennem studiet har jeg tilegnet mig viden inden for det humanistiske og tekniske aspekt. Denne tværfaglige baggrund har fremmet arbejdsprocessen samt min håndtering af opgaver herunder systemudvikling og kundeformidling. 

Hvilke oplevelser og erfaringer har du fået, som du vil tage med videre i dit arbejdsliv?

Min kandidat har givet mig et solidt fundament af viden, som jeg siden har bygget videre på gennem mit arbejde hos Netcompany. Mange nyuddannede føler, at de skal besidde alle kompetencer og evner for at kunne få et job. Dog er en af de vigtigste faktorer at være åben for læring, da man kan tilegne sig kompetencer undervejs i sin karriere. 

Interview gennemført januar 2023

Mød flere cand.it.er, der fortæller om deres oplevelse ved at gå

fra studie til job