Gå til hoved-indhold

Cand.it.ernes beskæftigelse

Statistikken viser, at cand.it.er finder job i mange forskellige brancher, i både små og store virksomheder og i hele landet.

Cand.it. har et bredt fokus på digitalisering, og kandidaterne finder derfor job i alle typer af virksomheder og organisationer, der har brug for at accelerere den digitale transformation.

Herunder er data hentet fra Danmarks Statistik over, hvor cand.it.er uddannet fra Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet var beskæftiget i 4. kvartal 2022.

I alt indgår 3.698 cand.it.er uddannet fra SDU, AAU og AU i årene 2016-2022 i datagrundlaget.

Af disse findes 3.167 i Danmarks Statistiks register ”Beskæftigelse for lønmodtagere” i 4. kvartal 2022. 

Cand.it.er, der ikke findes i registeret, kan f.eks. være selvstændige, beskæftiget i udlandet, ledige, på barsel, sygemeldte el.lign.

Af hensyn til datafortrolighed kan der ikke indhentes informationer om mindre grupper af personer. Ved de enkelte temaer i statistikken herunder er oplyst, hvor mange personer der indgår i figuren. 

BrancheArbejdsplads størrelsePrivat / offentlig ansættelseArbejdsplads regionNiklas Rosenørn

“Mit arbejde består af lige dele problemløsning og innovation. Det er mig, man tager fat i, når noget ikke fungerer efter hensigten. Men jeg er også med til at drive vores digitale agenda, fordi jeg er bindeled mellem vores it-afdeling og vores PPE-organisation”, siger Niklas Rosenørn om jobbet som Business Process Engineer hos VIKING Life-Saving Equipment.

Læs interview med Niklas her