Gå til hoved-indhold

Rekruttering og samarbejde

Virksomheder kan rekruttere nyuddannede via universiteternes jobportaler. Der er også mange muligheder for at lære cand.it.erne at kende allerede, mens de er studerende.


Er du på udkig efter en cand.it. til din virksomhed, vil du formentlig beskrive jobbet og dine ønsker i et stillingsopslag.

På universiteternes jobportaler kan virksomheder gratis slå stillinger op, når de søger nyuddannede, studentermedhjælpere eller praktikanter – eller de kan søge projekt- eller specialesamarbejde med studerende.

Besøg de vestdanske universiteters jobbanker her:

Virksomheder kan også via udbyderen af jobbankerne, Jobteaser, mod betaling få adgang til flere services såsom at slå et opslag op flere steder, at se studerendes og kandidaters profiler m.v.

Samarbejde med studerende

Rekruttering kan med fordel starte allerede under studiet.

Ved at samarbejde med studerende via projekter eller ved at ansætte en studentermedhjælp eller praktikant får du erfaring med, hvad den studerende kan tilbyde, den studerende lærer din virksomhed og jeres opgaver at kende, og I kan begge finde ud af, om I er det rette match.

Det gør vejen til en eventuel ansættelse smidig og mere sikker for begge parter.

Hvis ikke du kender til cand.it., er samarbejde med studerende en mulighed for, at du stifter bekendtskab med, hvilken værdi cand.it. kan skabe for dig og din virksomhed.

Der er flere forskellige måder at samarbejde med studerende.

Læs om dem herunder, hvor du også kan se typiske årshjul for de forskellige samarbejdsmuligheder:

Studiejob

Ved ansættelse af en studerende f.eks. 10 timer om ugen kan din virksomhed få ekstra hænder og friske øjne på jeres daglige opgaver, hjælp til udviklingsopgaver og indsigt i den nyeste faglige viden inden for den studerendes fagområde.

Ansættelse aftales direkte mellem den studerende og virksomheden. Stillingsopslag kan evt. formidles via universiteternes jobbanker.

Praktik / projektorienteret forløb

På en del af cand.it.-uddannelserne har de studerende mulighed for et praktikophold (kaldet projektorienteret forløb) i sidste del af deres kandidatuddannelse.

Den studerende er i virksomheden hel- eller deltids i 2-5 måneder for at arbejde med konkrete, udviklingsorienterede opgaver. Forløbet er en del af uddannelsen og skal godkendes af universitetet.

Specialesamarbejde

Specialet er den studerendes afsluttende store opgave, der typisk udarbejdes i det sidste halve år af uddannelsen. Virksomheden og den studerende aftaler i fællesskab en specifik problemstilling som tema for specialet. Dette skal godkendes af universitetet.

Kan eventuelt kombineres med projektorienteret forløb til et 1-årigt samarbejde.

Samarbejde

Læs mere om dine muligheder for
samarbejde med studerende på

Syddansk Universitet

Aalborg Universitet

Aarhus Universitet

Projektsamarbejde

Oftest en kortere periode, hvor typisk en gruppe af studerende søger samarbejde med en virksomhed om en konkret opgave.

Virksomheden er med til at definere emnet inden for det faglige område, som de studerende skal beskæftige sig med, og får efterfølgende indsigt i projektets resultater.

”På andet semester af kandidatuddannelsen fik jeg studiejob i Aalborg Kommune, og på tredje semester blev jeg tilbudt en praktikplads.
Efterfølgende valgte jeg at skrive mit speciale i samarbejde med Aalborg Kommune, hvor jeg udarbejdede en designløsning, som efterfølgende blev implementeret hos flere fagområder, i den forvaltning jeg arbejder i i dag.
Jeg startede som it-konsulent inden for it-sikkerhed, dagen efter jeg afsluttede mit studie.

Gennem min tid som studerende hos Aalborg Kommune var det ikke kun mig, som fik mulighed for at prøve mine kompetencer af, men min arbejdsgiver fik også mulighed for at se, hvad en it-profil som min kunne byde ind med.”

Iben Helene Nørskov Larsen
Cand.it. i It, læring og organisatorisk omstilling
It-konsulent ved Aalborg Kommune
 

Læs mere om Ibens overgang fra studie til job

Lea Simone Pedersen

Lea Simone Pedersen var som cand.it.-studerende først i praktik og siden i studiejob ved den virksomhed, hvor hun også efterfølgende arbejdede sine første år som færdiguddannet cand.it.

I dag er hun leder af Integration & Data Services ved TV 2 Danmark.

Læs interview med Lea her

 

Mød flere cand.it.er her