Gå til hoved-indhold

Christian Højrup Heidemann

Fakta

Navn:
Christian Højrup Heidemann

Kandidat:
Cand.it., It-ledelse, Aalborg Universitet, 2022

Bachelor:
Politik & administration, Aalborg Universitet

Aktuel arbejdsplads:
Implement Consulting Group

Aktuel stilling:
Management Consultant

3 hurtige om, hvad du synes, der er det mest fascinerende ved it-feltet:

  • Det er konstant i udvikling, så der vil altid være nye tendenser, muligheder og områder at arbejde med.
  • Det understøtter og skaber utrolig værdi for forretningen, hvis man anvender de rigtige løsninger og disse prioriteres af ledelsen.
  • Det behøver slet ikke at være så teknisk, som mange nok går og tror. I mit arbejde arbejder jeg f.eks. primært med digitalisering og it på et organisatorisk niveau.

Hvordan fik du dit første job?

Via mit netværk kom jeg til et uformelt kaffemøde med en medarbejder hos Implement, hvor vi lærte hinanden at kende. Han introducerede mig til virksomheden generelt og de opgaver, han arbejdede med på daglig basis. Herefter blev jeg inviteret til et formelt ansættelsesforløb, der bestod af tre samtaler. Jeg underskrev min ansættelseskontrakt allerede i marts måned 2022 med jobstart i august, så jeg undgik panikken over ikke at have et arbejde efter endt uddannelse.

Mit råd til andre kandidater er også at starte tidligt med jobsøgningen. Så er der flere muligheder at vælge imellem og længere tid til at finde det rette.

Hvordan har du oplevet overgangen fra studie til job?

Den har været skøn! Ligesom mange andre har jeg været i skolesystemet det meste af mit liv, så overgangen fra studiet til mit første fuldtidsjob har betydet, at jeg endelig har fået mulighed for at anvende de mange metoder, værktøjer og teorier, som jeg har brugt en del år på at tilegne mig. Desuden bliver jeg stadig dygtigere for hver dag, der går, så min faglige (og personlige) udvikling er ikke stoppet – tværtimod.

Desuden undgår man at skulle bekymre sig om karakterer og at have det optimale gennemsnit. Hvis man blot yder sit bedste hver dag og leverer høj kvalitet og energi, bliver man også ofte belønnet for det.

Hvad er dine arbejdsopgaver, og hvordan bruger du dine kompetencer fra kandidatuddannelsen i dit daglige arbejde?

Jeg er ansat til at varetage opgaver og roller, der relaterer sig til projekt- og programledelse i it-projekter. Mine kollegaer og jeg hjælper kunder i alle typer af brancher, erhverv og størrelser, så mit arbejde skifter ofte art. På min relativt korte tid i Implement (et halvt års tid) har jeg allerede arbejdet med fire kunder i forskellige brancher, så der er hele tiden nye og spændende opgaver på mit bord.

Min kandidatgrad i it-ledelse har gjort mig i stand til at begå mig i et miljø, der er meget omskifteligt, agilt og til tider teknisk. Derudover anvender jeg dagligt metoder, teorier og værktøjer, som uddannelsen har givet mig, og så har den også klædt mig på til at arbejde med og forstå jargonen hos personer i alle organisatoriske lag.

Hvilke oplevelser og erfaringer har du fået, som du vil tage med videre i dit arbejdsliv?

En oplevelse, som jeg gerne vil fremhæve, er, da jeg tog et udvekslingssemester på min bachelor. Her mødte jeg et hav af skønne mennesker fra hele verden og fik mulighed for at lære nye, spændende kulturer at kende. Her lærte jeg også, hvordan man netværker, hvilket jeg vil mene, er en af de stærkeste kompetencer at have på arbejdsmarkedet. Det er absolut en af de evner, jeg bruger mest i mit daglige arbejde som managementkonsulent.

Interview gennemført januar 2023

Mød flere cand.it.er, der fortæller om deres oplevelse ved at gå

fra studie til job