Teknologisk forståelse er efterspurgt

Cand.it.-uddannelsen i Informationsvidenskab giver et bredt, teknologisk fundament til et job i feltet mellem teknologi og mennesker, mener Josefine Franklin Hansen, der nyder et studie, hvor hun er i tæt kontakt med virksomheder.

”Det gav sådan lidt sig selv”, siger Josefine Franklin Hansen, når hun skal fortælle, hvorfor hun efter en bacheloruddannelse i Kommunikation og digitale medier er begyndt på cand.it.-uddannelsen i Informationsvidenskab.

 

”Jeg har altid interesseret mig for sprog og elsker at arbejde med mennesker. Men man kan jo se, at det virksomhederne søger, er nogen med høj teknisk forståelse. Så synes jeg, det er oplagt at have den kompetence”, forklarer Josefine Franklin Hansen om sit studievalg.

 

Hun oplever, at uddannelsen i Informationsvidenskab giver hende en bred, teknologisk forståelse, som hun kan kombinere med det menneskelige og analytiske, som også interesserer hende.

 

”Uddannelsen er struktureret rigtigt fint, og underviserne formår at give os et fundament, som vi selv kan bygge videre på”, mener hun.

Programmering og systemudvikling

Josefine Franklin Hansen går på uddannelsens linje for bachelorer med forskellig baggrund. Studiekammeraterne er for eksempel fra sociologi, brasilianske studier eller virksomhedskommunikation, og det gør studiet rigtigt spændende, synes hun.

 

”Jeg tror, at alle har den der fælles interesse i at blive klogere på den teknologiske side og på organisatorisk strategi, som vi også har en del af. Og så opdager man hurtigt, hvor man har sine fordele fra sin bachelor”, fortæller Josefine Franklin Hansen.

 

Selv har hun for eksempel allerede som bachelorstuderende fået undervisning i både programmering og systemudvikling, som er nogle af de fag, hun møder på 8. semester på Informationsvidenskab. For andre på studiet er sådanne fag noget helt nyt.

 

”Jeg tænkte, om jeg overhovedet ville komme til at udvikle mig. Men det gør man helt vildt. Man sidder sammen med nogle mennesker, som er gode til alt muligt andet, end man selv er, og så bliver man bare helt automatisk udfordret på alle mulige andre områder. Jeg har fået enormt meget ud af at lytte til, hvad de andre kommer med”, siger hun og understreger:

 

”Når man kommer ud og skal arbejde, bliver det også i et team. Så man skal kunne samarbejde. Det er bare sådan, det er.”

Feedback til og fra virksomheder

Allerede få uger inde i cand.it.-uddannelsen skulle Josefine Franklin Hansen og de øvrige studerende finde deres første samarbejdsvirksomhed i forbindelse med et projekt, og i det hele taget er der tæt kontakt til virksomheder lige fra 7. semester til specialet.

 

”På 7. semester havde vi et samarbejde med HR analytics afdelingen hos Vestas. De skal have integreret et nyt it-system over de næste to år. Vi var med til nogle workshops med andre afdelinger, vi observerede og havde individuelle samtaler. Det var rigtigt spændende”, fortæller Josefine Franklin Hansen.

 

Efter afslutning af projektet har gruppen igen været i kontakt med Vestas for at overlevere resultatet af deres arbejde.

 

”Den der feedback-situation lærer man bare rigtigt meget af. De giver jo også feedback den anden vej. En ting er, at man kan få en god karakter for det, man har lavet, eller at man får ros for en måde, man har brugt en eller anden kompleks teori på. Men det er bare noget helt andet at få at vide af virksomheden, hvad der har givet mening for dem”, understreger Josefine Franklin Hansen, der også håber, at kontakten til Vestas kan kaste en praktikplads af sig.

Vil udfolde det teknologiske

”Det kunne være dejligt at få en fod inden for i en større virksomhed og se, hvad mulighederne er. At få lov at se, hvad folk laver, og snuse til lidt forskelligt”, siger hun og tilføjer, at hun godt kunne tænke sig at arbejde med data, der skal videreformidles til andre. Men at uddannelsen netop giver de studerende mulighed for at dykke ned i de emner, som de hver især interesserer sig mest for.

 

”Jeg håber rigtigt meget, at jeg i min praktiktid kan få lov at udfolde nogle af de her teknologiske fag, og at det ikke bliver rent kommunikation.”

 

Det er netop det tværfaglige ved uddannelsen, som hun også satser på at kunne udnytte, når hun skal i job.

 

”Jeg vil gerne være et bindeled mellem den her programmerings- og teknologiske forståelse og det menneskelige kommunikative. Og jeg synes, at det er det, uddannelsen lægger op til”, slutter Josefine Franklin Hansen.

Tekst: Britta Ank Pedersen, It-vest
Foto: Greg McQueen
Marts 2017