Fra Facebook til javascript

”Der er stor efterspørgsel på folk med en it-viden i dag, og arbejdet med de digitale medier er samtidig et utrolig interessant felt. Derfor valgte jeg cand.it.-uddannelsen i Digitalt liv”, fortæller Rikke Fænø Kallesøe Jensen. Og hendes valg af kandidatuddannelse har hun ikke fortrudt et eneste sekund.

Da Rikke Fænø Kallesøe Jensen første gang læste om cand.it.-uddannelsen Digitalt liv, tænkte hun: ”Den her uddannelse er jo lige mig!” Og hendes indskydelse har vist sig at holde stik.

”Jeg er storforbruger af de sociale medier. Det er et super spændende felt, fordi det udvikler sig konstant og er så uforudsigeligt. På Digitalt liv får jeg rig mulighed for at arbejde med sociale medier på et professionelt plan, fordi det indgår som en del af pensum”, fortæller hun begejstret. Og hun uddyber:  

”På mit hold har vi haft mange frugtbare diskussioner om, hvordan man agerer på de sociale medier. Hvad liker man for eksempel på Facebook? Hvordan analyserer man folks færden online? Og hvilke parametre afgør, hvordan en virksomheds opslag bliver modtaget? Det er super interessant!”

Uddannelsen Digitalt liv, der er en linje på uddannelsen i Informationsvidenskab, har fokus på digitale medier og teknologier og deres betydning for vores sociale liv. På uddannelsen lærer de studerende at analysere digitale teknologier, selv aktivt udforme dem og strategisk planlægge, hvor og hvorfor de skal bruges. Og netop uddannelsens faglige bredde er ifølge Rikke Fænø Kallesøe Jensen kun en fordel.   

”Vi beskæftiger os med alt fra sociale medier, innovationsprocesser, projektledelse og til hardcore programmering – bl.a. i form af html, JavaScript og css. Digitalt liv er en alsidig uddannelse med mange konkrete cases, og det giver en bred viden, der er konkret anvendelig”, forklarer hun.  

Forskellighed en fordel

Rikke Fænø Kallesøe Jensens hold består af studerende med forskellig faglig baggrund – lige fra Økonomi til Design. Og forskelligheden ser hun blot som en gevinst for undervisningen.  

”Vi har ofte nogle meget interessante diskussioner, fordi der kommer mange forskellige synsvinkler på. Det er virkelig lærerigt at erfare, hvordan studerende med andre fagligheder end ens egen griber en problemstilling an. Og så er vores undervisere også gode til at fokusere på de unikke kompetencer, vi hver især kommer med”, fortæller hun.  

Flerfaglighed og fremtidsdrømme

Selv har Rikke Fænø Kallesøe Jensen en bachelor i Nordisk sprog og Litteratur samt tilvalg i Retorik og Journalistisk og Medie.

”Min interesse for it afspejler sig ikke i min bacheloruddannelse, men netop kombinationen af sprog, kommunikation og it kan føre mig frem til mit drømmejob”, forklarer hun. 
Drømmescenariet for Rikke Fænø Kallesøe Jensen er en dag at starte egen konsulentvirksomhed, hvor hun rådgiver inden for online markedsføring. Og i jagten efter mere praktisk erfaring, har hun nu ramt plet med et nyt studiejob hos Novicell, hvor hun netop skal arbejde med online markedsføring. 

”I jobopslaget stod der, at det var en fordel, at man kunne arbejde med html, og det har jeg lært på Digitalt liv. Havde det ikke været for det faglige indhold på min kandidatuddannelse, tror jeg ikke, jeg havde fået studiejobbet”, forklarer hun.  

Ifølge Rikke Fænø Kallesøe Jensen er det kun en fordel at have en flerfaglig uddannelse. Det giver blandt andet en bedre forståelse for arbejdsgangen i andre afdelinger end blot den, man en dag selv skal sidde i. Hun forklarer: ”Jeg er for eksempel ikke kun skriftligt stærk, men ved også, hvor lang tid det tager at programmere en hjemmeside. Alsidigheden kan kun være en fordel, når jeg skal ud på arbejdsmarkedet.” 

Tekst: Lene Bæk Jørgensen, It-vest
Foto: Søren Holm, www.chili.dk
Marts 2014