It-mand blandt konsulenter

Da Rasmus Nielsen fik et fagligt relevant studiejob, gik det pludselig stærkt. Ansættelseskontrakten som it-ansvarlig hos konsulenthuset H&B | Hildebrandt & Brandi blev underskrevet, før cand.it.-specialet på Digitalt liv var i hus.

”Jeg var lige startet på linjen Digitalt liv, da jeg fik et studiejob som it-medarbejder i virksomheden H&B. Før brugte jeg en del af min fritid på at registrere bøger på et bibliotek, det var altså knapt så attraktivt”, indleder Rasmus Nielsen med et venligt smil og tager en slurk af kaffen.

Rasmus Nielsen har en bachelor i engelsk og kommunikation, men valgte at tage en it-kandidatuddannelse, fordi han gerne ville arbejde mere hands on, og fordi it-verdenen tiltalte ham.

”På Digitalt liv lærte vi at kode, og vi beskæftigede os med mange konkrete digitale cases, for eksempel Danske Banks MobilePay. Det er en forretningsorienteret uddannelse, hvor man lærer, hvordan digitale teknologier fungerer, og hvordan it kan understøtte, supplere og effektivisere ”, fortæller han og fortsætter:

”Studiejobbet hos H&B fik jeg kun, fordi jeg havde valgt at tage springet og læse it. Siden jeg startede, er virksomheden bare vokset og vokset. Jeg fik derfor hurtigt mere og mere travlt, og et halvt år inden jeg var færdig på studiet, tilbød de mig en stilling som it-ansvarlig.” 

En bred palette af it-opgaver

Konsulenthuset H&B | Hildebrandt & Brandi arbejder med ledelse og strategi for mellemstore virksomheder, og Rasmus Nielsen har cirka 30 kolleger på hovedkontoret i Aarhus.

”Jeg er den eneste it-mand her, så opgavemæssigt favner jeg bredt, og flere ting har jeg måttet lære helt fra bunden. Mit ansvarsområde strækker sig lige fra den daglige brugersupport over it-budgettering til udvikling og implementering af nye it-løsninger”, forklarer han og uddyber:

”Når det drejer sig om større opgaver, for eksempel implementering af et nyt system, så har vi typisk et eksternt bureau på. Dem sparrer jeg med, hvad indhold og strategi angår, og så står de for at lave selve den tekniske løsning. Eksempelvis har vi netop oprustet på it-sikkerhedsfronten.”

På Digitalt liv havde Rasmus Nielsen et fag om it-innovation og projektledelse, som han i særlig grad fremhæver.

”Faget gav mig forskellige projektledelses-værktøjer og et indblik i samspillet mellem it og organisationer, og det er simpelthen guld værd i dag, når jeg kører større og mindre it-udviklingsprojekter her i huset.”

Og netop it-udviklingsopgaverne er det, Rasmus Nielsen brænder mest for.

”Jeg har for nylig været med til at implementere et system til timeregistrering, som skulle skræddersyes for netop at passe til vores virksomhed, som også af og til benytter sig af eksterne konsulenter. Den nye løsning skulle blandt andet give os et overblik over, hvilke konsulenter vi har til rådighed, og mulighed for timefakturering. Vi kørte blandt andet en lang testfase, og afslutningsvist stod jeg for at undervise mine kolleger i systemet – det var super spændende og lærerigt at være projektleder på så stort et projekt.”

Rasmus Nielsen holder en kort pause, hvorefter han tilføjer:

”Min rolle som projektleder er typisk at oversætte og forklare it’en for mine kolleger og se de innovative muligheder, den giver. ” 

Ikke helt som de andre

Centralt på cand.it.-uddannelsen i Digitalt liv er også analyse af sociale medier og teknologier, og hvordan man selv aktivt kan forme og udvikle dem. Rasmus Nielsen fortæller:

”Flere af mine studiekammerater arbejder i dag professionelt med sociale medier og indholdsmarkedsføring, så her er jeg nok lidt atypisk, fordi jeg slet ikke beskæftiger mig med dette område hos H&B. Men det gode ved linjen Digitalt liv er jo netop, at det er en bred uddannelse, som både kommer omkring økonomi, projektledelse, forretning, innovation og sociale medieteknologier, og via praktikophold og specialeemne kan man vælge at tone sin profil i en bestemt retning.”

Rasmus Nielsen læner sig frem i den lave designerstol med mørkt kernelæder, ja i det hele taget emmer hele kontoret af kvalitet tilsat et personligt tvist. Han siger afslutningsvist:

”Jeg har virkelig et indtryk af, at der bliver mere og mere behov for de kompetencer, som Digitalt liv giver. At kunne sætte sig i brugerens sted og samtidig forstå udviklernes sprog og verden, det er vigtigt at kunne. Jeg er sikker på, at en god it-forståelse vejer meget i dag, når man skal søge arbejde.”

Tekst: Lene Bæk Jørgensen, It-vest
Foto: Greg McQueen
August 2016