Michelle Husted

Hvordan har din kombination af bachelor og kandidat påvirket hinanden?

Da jeg startede på min bachelor, var det med intentionen om at arbejde med kommunikation og marketing på sigt. Jeg havde på ingen måde overvejet it, men jeg blev hurtigt klar over, at jeg manglede noget mere konkret. Jeg havde svært ved at forlige mig med, at alt var op til fortolkning i kommunikationsfaget. Min kandidat blev en smule mere konkret, hvilket passede mig rigtig godt, og jeg begyndte at få øjnene op for en retning, som jeg ønskede at gå, når jeg engang skulle ud og have et job. I dag, hvor jeg er ”på den anden side”, er jeg dog glad for at have kommunikation med mig i bagagen, da det hjælper mig, når jeg kommunikerer med interessenter, brugere og andre forretningsrepræsentanter i et it-udviklingsprojekt.

Hvordan fik du dit nuværende job?

Efter jeg blev færdig med min uddannelse, var jeg ledig i et par måneder, hvor jeg søgte i flere retninger inden for it. Jeg faldt over opslaget til stillingen som it- og forretningsanalytiker ved Danske Fragtmænd lidt tilfældigt på én af de mange jobbanker på nettet. Jeg husker, at jeg var tæt på ikke at søge det, fordi de i opslaget lagde meget vægt på, at man skulle have erfaring. Jeg søgte dog alligevel og blev kaldt til samtale. Her fik jeg at vide, at de havde sadlet om,  og at de nu bevidst gik efter en nyuddannet, fordi de syntes, der var kommet så mange gode ansøgninger fra folk uden en masse erfaring. Efter et par samtaler blev jeg ringet op og fik tilbudt jobbet. Jeg startede allerede ugen efter, så det gik pludselig stærkt.

Hvad er det mest spændende ved dit arbejde?

I Danske Fragtmænd er vi ved at omlægge mange af vores forretningsprocesser til at blive digitale. Det betyder, at jeg er med ombord på flere projekter, der virkelig rykker ved folks hverdag og vaner. Det er enormt spændende, men også udfordrende. Her er jeg i tæt dialog med brugerne, som i mange tilfælde er vores mange chauffører. Flere af dem har kørt lastbil i mange år og besidder dermed en enorm viden om transport- og logistikbranchen. Jeg synes, det er spændende at blive udfordret og hele tiden blive klogere på den virksomhed, jeg arbejder i – men jeg synes samtidig også, det er spændende at forsøge at rykke lidt ved brugerne, og udfordre dem til at tænke i helt nye baner. Mine opgaver varierer meget, og jeg får lov til at arbejde med både UX/UI og dermed analyser, behovsafklaring, kravspecifikation, prototyper, brugertest – og alt derimellem.

Hvilke ting, som du har tillært dig fra din kandidatuddannelse, bruger du i dit daglige arbejde?

Virkelig meget af det. Jeg finder løbende materiale fra studiet frem fra gemmerne. Det er virkelig rart på den måde at have en værktøjskasse ved hånden til inspiration. På studiet arbejdede vi rigtig meget med de udfordringer, der kan være, når man forsøger at bygge bro mellem it og forretning. Jeg kan dermed drage mange paralleller mellem de cases, vi arbejdede med på studiet, og de opgaver jeg sidder med i dag. Samtidig er jeg også enormt glad for, at jeg på studiet fik lov til at snuse til databaser og programmering. Jeg fik aldrig en dyb forståelse for emnet, men det hjælper mig meget i mit samarbejde med udviklerne i dag, at jeg kender en smule til det ”sprog”, de taler, og at jeg ved, hvad man skal være opmærksom på, når it udvikles.

April 2020

Mød cand.it.erne