Lucas Rosendahl

Hvordan har din kombination af bachelor og kandidat påvirket hinanden?

Jeg vil sige, at det har givet mig en bred profil. Min bachelor var meget rettet mod kommunikation, virksomhedsforståelse, sociale medier og branding. Disse kompetencer har jeg kunnet videreføre til mit ITKO-studie, som både har meget tekniske såvel som kommunikative fag, men stadig har fokus på forretning og strategi. På den måde har min bachelor og efterfølgende kandidat gjort mig til en generalist, der kan skabe værdi mange forskellige steder i it-branchen.

Hvordan fik du dit nuværende job?

Når man har en bachelor i sociale medier, er man næsten nødt til at have en Instagram konto. Det var faktisk denne platform, der var skyld i, at jeg fik jobbet. Der kom nemlig ofte reklamer op med KMD’s Graduate program og det gjorde mig nysgerrig og fik mig til at søge ind på programmet. Jeg var her så heldig at blive kaldt til samtale og gik efterfølgende videre til 2. samtale og fik jobbet.

Hvad er det mest spændende ved dit arbejde (evt. et specifikt projekt)?

Jeg er graduate, og det synes jeg i sig selv, er vildt spændende. Jeg roterer mellem fire afdelinger og får dermed lov til at prøve en masse forskellige ting af og blive klogere på forretningen. Til juni finder vi i fællesskab (mig og KMD) frem til, hvilken afdeling jeg skal fortsætte i, og dermed hvor det rette match er.

Hvis jeg skal nævne nogle projekter, har jeg blandt andet været med til at implementere et GRC (Governance, Risk & Compliance) værktøj til internt brug. Her var jeg med til at teste funktionalitet, undersøge kravspecifikationen, have løbende dialog med leverandøren og uddanne medarbejdere i værktøjet.

Lige nu arbejder jeg som en form for Product Manager, hvor jeg er ansvarlig for nogle af vores sikkerhedsservices. Her skal jeg forsøge at lave Go To Market strategier, udarbejde salgsmateriale og være kundens kontaktperson. Det er super spændende og giver mig både en dybere teknisk forståelse for produktet, samtidig med at jeg får lov til at være forretningsorienteret og strategisk. Herudover hjælper jeg med at lave it-sikkerhedsrapporter, sårbarhedsscanninger og generel it-sikkerhedsrådgivning for nogle af vores kunder.

Hvilke ting, som du har tillært dig fra din kandidatuddannelse, bruger du i dit daglige arbejde?

Nu arbejder jeg primært med it-sikkerhed, og det havde vi faktisk ikke noget om på mit studie. It-sikkerhed er virkelig oppe i tiden, så jeg håber, at der fremover kommer mere undervisning på det område på universiteterne. Når det så er sagt, bruger jeg mere eller mindre alt, jeg har lært på min kandidatuddannelse i mit daglige arbejde. Selvfølgelig ikke det hele hver dag, men der kommer ofte en problemstilling eller lignende, hvor jeg kan åbne min ITKO-værktøjskasse og bruge det aktivt. Meget af mit arbejde er forholdsvist teknisk, så her er det guld værd at have haft fag som Systemarkitektur, Systemudvikling & Databaser og Programmering. Herudover er jeg en del af mange projekter, så her bliver min læring fra faget Projektledelse & Kravspecifikation brugt flittigt. Når man arbejder i en stor organisation med mange forretningsområder, og jeg samtidig roterer mellem forskellige afdelinger, er det rigtig rart at have viden om mange aspekter i it, og det kan jeg takke ITKO-uddannelsen for.

April 2020

Mød cand.it.erne