Jakob Juul Pedersen

Hvordan har din kombination af bachelor og kandidat påvirket hinanden?

Min profil fokuserer primært på at være bindeleddet mellem forretningen og it. Min bachelor har givet mig en grundlæggende viden inden for forretningsforståelse. Dette er derefter blevet kombineret med min kandidat inden for it, der har givet forståelsen for, hvordan forretningsprocesser kan understøttes. Men også hvad det kræver fra it-siden at imødekomme behovene fra forretningen – hvilket giver mulighed for at kunne rådgive, samt prioritere behov efter budget og timelines.

Når man kommer ud i virkeligheden på store projekter, er det tankevækkende, hvor stor afstand der kan være mellem it og forretningens behov. ITKO profilen er et perfekt match som IT Business Partner.

Hvordan fik du dit nuværende job?

Da jeg arbejdede i KPMG, havde jeg primært projekter inden for Pharma. Igennem mit netværk fik jeg tilbudt en stilling hos Novo Nordisk, og da jeg havde relevant erfaring og klarede mig godt til mine tests og jobinterviews, sikrede jeg mig stillingen.

Hvad er det mest spændende ved dit arbejde (evt. et specifikt projekt)?

Jeg opstartede et stort projekt indenfor en regional CRM udskiftning i hele Europa med 33 lande. Det gamle CRM-system skulle udskiftes med et salesforce baseret pharma specifikt cloud baseret CRM-system. Jeg skulle lede en RFP process, hjælpe med mobiliseringen af projektet og sikre fundamentet for den tidsperiode, projektet skulle løbe. Projektet blev igangsat inden for alle regionerne i Novo Nordisk og blev efterfølgende et globalt projekt. Projektet i Europa skulle tilmed være et pilot projekt inden for den agile transformation, som Novo Nordisk begyndte på i Global IT. Dette medførte, at jeg skulle opbygge hele strukturen for, hvordan alle processerne skulle forløbe i projektet og agere som Agile Lead og scrum master.

Dette har været utrolig udfordrende og lærerigt. Da jeg afsluttede projektets configurations fase og skulle begynde udrulningen af piloten i Holland, blev jeg tilbudt at blive sendt til Brasilien for at gøre det samme arbejde i et tilsvarende projekt for hele Latinamerika. Har i starten af Latinamerika-projektet rejst i Colombia, Mexico, Panama, Chile, Argentina og Brasilien som roll-out manager for Sales, ansvarlig for data migrering (mellem vores indiske hovedkontor og affiliates), CLM-materiale (for alle produkter, som vores salgsstyrke fortsat skulle benytte) og kontrollere, at alle kommunikations- og træningsplaner blev eksekveret af vores 4 OCM-ressourcer. Vi begynder nu vores agile delivery model i configurations fasen for de sidste to resterende business units Medical & Market access.

Det mest spændende er mulighederne, og at man konstant skal tilpasse processen, man udvikler med i forhold til leverandøren, ens stakeholders og projektets status.

Hvilke ting, som du har tillært dig fra din kandidatuddannelse, bruger du i dit daglige arbejde?

Alle mine fag på kandidaten har haft direkte eller indirekte påvirkning til min succes efterfølgende. ITKO-uddannelsen favner omkring alle elementerne, man skal kunne for at navigere i et komplekst it-landskab og mange stakeholders – dog vil jeg pointere, at ITKO uddannelsen kun giver en fundamental forståelse, der gør, at man er i stand til at gå i dybden efterfølgende med specifikke ting ude i arbejdsmarkedet efterfølgende, som fanger ens interesse.

Jeg lærer hver dag, og det er det, som gør det sjovt!

Marts 2020

Mød cand.it.erne