Christina Daniel Kristensen

Hvordan har din kombination af bachelor og kandidat påvirket hinanden?

Min bachelor og kandidat er på nogle punkter meget forskellige, men de komplementerer hinanden godt. Jeg arbejder med et nyt skattesystem, og her har jeg rigtig god mulighed for at bruge min økonomiske forståelse og samtidig arbejde med det mere it-tekniske. Det er langt lettere at udvikle et it-system, når man forstår, hvad systemet skal kunne og bruges til.

Min bachelor har haft aspekter af både økonomi, organisation og marketing. De fleste it-systemer udvikles med baggrund i disse ting, og derfor føler jeg mig godt rustet til at forstå kundens behov.

Min kandidat har givet mig en rigtig god forståelse for, hvordan jeg bruger min viden fra bacheloren på det mere it-specifikke område. Jeg har både fået en god forståelse for behovsafdækning, hvor jeg i høj grad bruger min viden fra bacheloren, men også en grundlæggende forståelse for det mere tekniske bag et it-system.

Hvordan fik du dit nuværende job?

Jeg havde mødt Netcompany på flere jobmesser og var blevet ret interesseret i det arbejde, de laver. Da jeg nærmede mig afslutningen af min kandidat, tog jeg kontakt til Netcompany og fik en god snak med HR. I den forbindelse fik jeg sendt en ansøgning af sted og kom hurtigt til samtale. Til samtalen blev jeg bedt om at arbejde med en case, og selvom det var lidt angstprovokerende at skulle præstere på den måde, var de super søde, og det gik rigtig fint. Dagen efter blev jeg ringet op og tilbudt jobbet.

Hvad er det mest spændende ved dit arbejde (evt. et specifikt projekt)?

Jeg arbejder kun på et enkelt projekt, da det er et meget stort projekt. Her arbejder vi side om side med kunden, og mit team består af både medarbejdere fra Netcompany og fra vores kunde Skat. Det betyder, at vi virkelig kan arbejde tæt sammen for at lave en super god løsning. Jeg synes, det er super fedt at kunne arbejde side om side med kunden, i stedet for bare at sidde gemt væk på et kontor og arbejde for kunden, men ikke sammen med kunden.

På vores projekt har vi en fælles lokation, hvor alle, der arbejder på projektet, hører til, både fra Netcompany, Skat og andre virksomheder, der også deltager i projektet. Det gør det langt lettere at samarbejde, og vi mødes hver morgen til et fælles stand up (både fysisk og på Skype, hvis man ikke er på kontoret), hvor der opsummeres, hvad der blev lavet i går, hvad der skal ske i dag, og om der er nogle problematikker, der kræver yderligere afklaringer.  

Hvilke ting, som du har tillært dig fra din kandidatuddannelse, bruger du i dit daglige arbejde?

Den liste er enormt lang. Jeg må indrømme, at jeg ikke var helt overbevist om, hvor meget af min uddannelse, jeg kunne bruge direkte i mit arbejde, men efter jeg kom ud på arbejdsmarkedet, gik det op for mig, hvor tæt på virkeligheden vores uddannelse var. Jeg har sendt mange kærlige tanker til mine forelæsere, mens jeg har siddet på arbejdet. Jeg har både haft stor gavn af den viden, vi har fået om projektledelse og kravspecifikation, systemudvikling og databaser samt programmering. På ITKO er programmering kun et grundfag, hvor man får en grundlæggende forståelse for programmering, men hos Netcompany har jeg fået mulighed for at arbejde videre på dette og lære langt mere programmering.

April 2020