Christian Gasberg

Hvordan har din kombination af bachelor og kandidat påvirket hinanden?

It-ledelse føles på mange måder som en naturlig forsættelse af BaIT. De to uddannelser har derfor komplimenteret hinanden rigtig godt. På BaIT har vi lidt flere tekniske kurser end på cand.it, hvilket gav en solid teknisk grundforståelse, som jeg tager med mig både i mit arbejde og i min dagligdag.

Hvordan fik du dit nuværende job?

Min tutor på BaIT, som også læste kombinationen med It-ledelse, anbefalede mig at tage med til et par arrangementer med Accenture. Jeg deltog derfor i Accenture’s Direct Dinner og Consultant for a day, hvorefter jeg sendte mine oplysninger og blev kaldt til samtaler i januar 2016. Jeg havde fået jobbet, da jeg skrev speciale, hvilket var en stor lettelse.

Hvad er det mest spændende ved dit arbejde (evt. et specifikt projekt)?

Det mest spændende ved mit arbejde er klart bredden af de opgaver, jeg kommer ud på, og de mange forskellige personer, jeg arbejder sammen med på mine projekter. I løbet af mine små fire år i Accenture har jeg arbejdet med alt fra kernesystemer i finanssektoren til innovationsteams inden for produktion. I begyndelsen af min karriere havde jeg en meget bred smag for typen af opgaver, men i dag arbejder jeg primært med Business Agility og Agile Coaching. Her kan jeg forfølge min personlige passion for ledelse og for, hvordan man med ændringer i mindset og strukturer kan forbedre forretningsresultaterne af de initiativer, man som virksomhed sætter i gang.

Hvilke ting, som du har tillært dig fra din kandidatuddannelse, bruger du i dit daglige arbejde?

Jeg ser mest af alt min kandidatuddannelse som en tid, der har givet mig en generel værktøjskasse til at forstå komplekse problemer. Den specifikke viden og redskaber fra uddannelsen bruger jeg ikke direkte i min hverdag. Men jeg trækker på selve koncepterne og måden, hvorpå man systematisk kan tilgå en udfordring, nedbryde den og finde frem til den rigtige løsning. For mig er universitetet et sted, hvor vi lærer kritisk tænkning og nedbrydelse af problemer. Hvor vi lærer, hvordan man lærer, så at sige. Som en anden konsulent engang sagde til mig: Uddannelse er kørekortet, du tager for at kunne køre bil, hvorefter du kommer ud på arbejdsmarkedet og skal lære at flyve en rumraket.

Marts 2020

Mød cand.it.erne