Uddannelsen i It, læring og organisatorisk omstilling består af følgende moduler:
- It-didaktisk design
- It-begreber og teknologiforståelse
- It og forandringsprocesser i et organisatorisk perspektiv
- Programmering og prototyping
- Interaktionsdesign
- Specialisering (projekt)
- Kompetence- og uddannelses-udvikling i globaliseringsperspektiv
På 2. semester kan du vælge mellem følgende valgfag:
- Organisatorisk Læring og It
- Spil, Læring og Design Thinking
- Computational Thinking
På 3. semester kan du vælge et af to følgende moduler:
- It-integrerende kommunikation og læring i et organisatorisk perspektiv
- It, læring og organisatorisk omstilling i teori og praksis (projektorienteret forløb)
Undervisningen er problembaseret og projektorganiseret og lagt an på en løbende kombination af teoretisk og praktisk arbejde. Det sker for eksempel gennem workshops og udvikling, afprøvning og evaluering af konkrete produkter.
Gennem undervisningen får du selv erfaring med mange af de lærings- og undervisningsformer, der er uddannelsens tema. Du vil for eksempel opleve it-integrerende kurser, it-støttet projektarbejde og opgaveskrivning, virtuelt interaktivt samarbejde, online kommunikation i it-integrerende læringsrum og tilstedeværelsesaktiviteter.
Du kommer til at arbejde med udvikling af konkrete digitale produkter – også i samarbejde med en virksomhed eller organisation. Hvis du har lyst, er der gode muligheder for at lægge et udlandsophold ind i dit uddannelsesforløb, for eksempel for at arbejde med aspekter af it og omstilling i en international sammenhæng.
Uddannelsen er forskningsforankret i både Aalborg og København. Det betyder, at underviserne på uddannelsen har arbejdssted i enten den ene eller den anden uddannelsesby. Som studerende skal du vælge campus-tilknytning til enten Aalborg eller København, og du skal møde op til undervisning i den by, du vælger.
Uddannelsen er et fuldtidsstudie med både klasseundervisning og gruppearbejde. På dit uddannelsessted vil du blive præsenteret for ’traditionel’ fremmødeundervisning samt medieret undervisning. Den it-medierede undervisning kræver også fremmøde og er med til at binde undervisere og studerende sammen på tværs af de to uddannelsessteder. Den medierede undervisning får på denne måde et dobbelt formål. Den sikrer uddannelsens faglige bredde ved at udnytte undervisernes kompetencer fra begge sider af Storebælt, og samtidig skal den it-medierede undervisning virke ’eksemplarisk’, idet du som studerende bliver fortrolig med mange forskelligartede it-medierede undervisningsformer, herunder undervisning via videokonferencesystem.